Otizm Nedir?

Kısaca tanımlamak gerekirse genelde 3 yaşından önce ortaya çıkan otizm, ömür boyu devam eden bir hastalıktır. Aynı zamanda iletişimi ve etkileşimi engelleyerek sosyalleşme konusunda da büyük problemler doğurmaktadır. Otizm, kalıtsal bir hastalıktır.

https://www.youtube.com/watch?v=5TqQdC34YsM&feature=youtu.be

Tüm fizik iki temel kısma ayrılır: Klasik fizik ve modern fizik. Klasik fiziğin kurucusu Newton’dur ve o bir otizmlidir. Modern fiziğin kurucularından biri de Albert Einstein’dır. İşin ilginç yanı o da otizmlidir. Elektromanyetizmanın büyük kralı nam-ı değer Yıldırımları Efendisi Nikola Tesla. Bugün evlerimizde elektriği kullanıyorsak onun sayesindedir. İşe bakın ki o da otizmlidir.
Klasik müziğin iki dev dehası vardır. Müzikle alakası olsun olmasın herkes bu ismi iyi bilir. Mozart ve Beethoven müzikleriyle insanların ruhuna tatminlik verirler. Biliyor musunuz ikisi de otizmlidir.
Ya edebiyatta sürükleyici ve içinden çıkılmaz eserleriyle ünlenmiş KAFKA? O da otizmlidir. Örnekleri o kadar arttırabilirki…

Otizmde beynin farklı kısımları bir arada çalışamaz Bireyler dış dünyadan soyut bir şekilde iç zihinlerinde yaşarlar. Adıyla seslenildiğinde size bakmazlar, sizinle göz teması kuramazlar, aynı şeyleri olur olmaz ortamlarda tekrarlar, dış dünyadan onların zihin kalelerini ulaşamazsınız. Otizmliler kendi zihin kalelerinin dev surları altında dış dünyadan bir haber yaşar giderler.

Ya onları toplumsal normlara uyamadıkları için dışlarız ve özürlü muamelesi gösteririz ya da onları zihin kalelerinde rahat bırakırız. Tercih vicdanınıza kalmış. Ben derim ki Onlara ve zihin kulelerine saygı gösterin. Çünkü içlerinden biri zamanı zihninde canlandırarak izafiyeti ortaya atabilir biri elektriği bir ip gibi dalgalandırarak alternatif akımı bulabilir biri doğanın lisanını notalara dökebilir üstelik duyma yetisini kaybetse bile. Otizm bir hastalık değil bir lütuftur. Bu YAĞMUR adamların kıymetini bilelim.

Not : Yağmur Adam (Rain Man) Filmini İzlemenizi Tavsiye Ederim!

YAŞAR BOLAT