Üniversite Sınavı ve çalışmak hakkında anlatacaklarıma başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki bunlar sadece benim görüşlerimdir.

Sınav Nedir?

Sözlük anlamına baktığımız zaman sınav, katılımcının diğer birçok konuda bilgi, beceri, yetenek, fiziksel uygunluk veya sınıflandırma ölçmesini amaçlayan bir tür değerlendirme yöntemidir.

Bildiğiniz üzere 17.07.2019 gece saat 2 civarında bu yıl yapılan TYT-AYT sonuçları açıklandı. Kimisi çok üzüldü hatta ağladı, kimisi de çok sevindi. Hayat dediğimiz olay sanırım bundan ibaret, kimisinin sevindiği şeylere kimisi üzülebiliyor. Sizlere burada eğitim sisteminde ki yanlışlardan ya da her yıl sınav sistemindeki değişikliklerden bahsetmeyeceğim. Çünkü ne kadar bahsetseniz, konuşsanız da bu sizin ya da benim kontrolümüzde değil. Neyse umarım her şey yerine oturur ve düzene girer.

Hayatta Her Şey Sınav Mı?

Bu soruya verebileceğim tek cevap sanırım EVET olurdu. Şunları belirtmek isterim çalışmayı sevmiyorsanız, hayalleriniz yoksa, hedefleriniz yoksa kendinize bir yol haritası çizmemiş iseniz üzülerek söylüyorum ki kayıplar peşinizi bırakmayacak. Aslında çalışmak çok zor bir şey değil sanırım, bana göre çalışmayı zor kılan galiba sizlerin bakış açısı. Herhangi bir şeyi başardığınız anda içinizde hissettiğiniz mutluluğu, heyecanı tarif edin desem edebilir misiniz? Ya da bu mutluluğu sana nasıl başka türlü verebilirim desem? Veremem. Çünkü onu siz başardınız, çünkü bir şeyi gerçekten istediniz, çünkü çalıştınız.

Sınav

Çalışmak Nedir?

Çalışmak deyip duruyorum peki çalışmak nedir? Çalışmak : Bir şey ortaya koymak, oluşturmak, yapmak için emek harcamaktır. Ülkemizden daha başarılı ülkelere baktığımız zaman tek artıları çok çalışmaları diyebilirim. Bazen sadece şunu düşünüyorum, biz müslüman bir milletiz, diğer ülkelere baktığımız zaman ise farklı farklı dinlere sahipler aklıma şu soru geliyor,

SORU : Başarılı olmak için müslüman olmak gerekli mi?

CEVAP : Allah, müslüman olsun, olmasın dünya nimetlerini beğendiğim gibi çalışan herkese veririm diyor.

Buradan bir kez daha çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

Peki Nasıl Çalışmak Gerekli?

Bu konu hakkında çok fazla taktik ve strateji var. Bana göre tüm samimiyetinizle ve odak noktanızın sadece yapmak üzere olduğunuz iş üstünde olduğu vakit sanırım verimli ve doğru çalışmış oluyorsunuz. Odaklanmak bu işin en azından bana göre bütün sırrı diyebilirim. Aynı anda birden fazla işi yapmanız tıbben de açıklandığı üzere verimsizlikle sonuçlanacaktır. Benim tavsiyem yapmanız gereken şeyleri sırası ve yeri gelince tek tek her birine farklı zamanlar tanıyarak ve sadece o işiniz üzerine odaklanarak yapmanızdır. Faydasını göreceğinize eminim. Bu konu ile alakalı aşağıya bir video bırakıyorum izlemenizi tavsiye ederim !

Üniversite Sınavı Sonucunuz Beklediğiniz Gibi Değilse Burayı Okuyun Lütfen !!!

Unutmayın her yapmış olduğunuz şey kötü sonuçlansa dahi bunların hepsi sizler için bir deneyimdir. Sınav sonucunuz kötü olabilir ve bu sizin başarısız olduğunuz anlamına gelmez. Daha önce yazmış olduğum Jack MA adlı yazım bu konuya verilebilecek harika örneklerden bir tanesidir. Çalışmayı bilmiyor olabilirsiniz, hedefiniz olmayabilir, hayaliniz olabilir ama beklediğiniz sonucu almamış olabilirsiniz. Fakat bunlar olabilecek durumlardır. Önemli olan nokta sizin pes etmeden çalışmaya devam etmeniz ve bakış açınızı değiştirebilmenizdir. Her kötü olayın arkasına takılı kalır ve üzülmeye devam etmeniz halinde önünüze çıkacak olan fırsatları kaçırmanıza da sebebiyet verebilir. Bundan dolayı geriye takılı kalmak yerine her daim gelecek planlamalarınızı yapmanızı ve tekrar pes etmeden çalışmaya başlamanızı tavsiye ederim. Hatta tavsiye etmiyorum eğer ki hayalleriniz, hedefleriniz ve gelecek planlarınız var ise tekrar tekrar çalışıp başarmak zorundasınız !

Not : Lütfen görüşlerimi sizlere akıl vermek olarak algılamayın sadece bilgilerimi, tecrübelerimi, bakış açımı anlatmak istedim. Sizlerde değerli görüşlerinizi belirtmeyi ve sormak istediklerinizi sormayı unutmayın lütfen !!!